Лалета & Тадж Махал

Лалета & Тадж Махал

Име на тура:                          Лалета & Тадж Махал
Маршрут:                               Делхи - Шринагар -                                                  Джайпур - Агра- Делхи
Продължителност:               08 Нощи / 10 Дни
Дати:                                       05 – 14 Април 2018

    (ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ)

Ден 01: ОТПЪТУВАНЕ ОТ ЛЕТИЩЕ СОФИЯ

Ден 02: ПРИСТИГАНЕ В ДЕЛХИ (МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛЕТ)

ЗА ЗАПИТВАНЕ

Пристигане в оживената столица на Индия – Делхи, и – приключението започва с традиционно индийско посрещане за великолепното Ви пътуване, преди да Ви отведем до хотела. След като се настаните, започва обиколка на забележителностите на Ню Делхи, където богато украсени сгради припомнят дните, когато Индия е била бисер   в короната на Британската империя. Пътувате по Раджпут, широкия главен булевард, за разглеждане на сградата на Парламента, Президентството и Портата на Индия (Военният мемориал). Посещение на Гробницата на Хумаюн и Кутуб минар, построена от Кутуб-уд-Дин Албек през   1199 от пясъчник и мрамор.

Нощувка в хотела.

Хранене:

Обяд е включен и ще бъде сервиран в местен ресторант
Вечеря е включена и ще бъде сервирана в местен ресторант

 

Ден 03: ДЕЛХИ – ШРИНАГАР (6E 551, 1105 / 1235 HRS)

Полет до Шринагар, Кашмир, прочут като Рай на земята, един многофасетен диамант, който променя нюнасите си всеки сезон. Той разказва историята на любовта на Моголските императори към тази райска долина с яркото зелено на оризовите поля, реките, цъфтящите градини и езерата, обрамчени с къщи – лодки.

Следобед – насладете се на едно от най-успокояващите и отпускащи занимания – плъзгане с лодка Шикара по езерото и посещение на плаващите градини и пазар.

Нощувка в къща -лодка.

Хранене:

Закуска е включена и ще бъде сервирана в хотела.
Обяд е включен и ще бъде сервиран в къща-лодка.
Вечеря е включена и ще бъде сервирана в къща-лодка.

Ден 04: ШРИНАГАР - ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Днешната обиколка на Шринагар включва Шалимар – Градината на Любовта, и Нишат -  Градината на удоволствието. Създадени са от императорите на Моголската династия.
Те са на брега на езерото Дал, разположени терасовидно в подножието на хълма Забарван,

Посещение на Градините с Лалета на Шринагар, открити наскоро за посетители от Г-жа Соня Ганди. Градината е с редове от лалета в различни цветове и оттенъци и е най-голямата в Азия, тук са отгледани 1,5 милиона лалета в над 70 различни цвята през 2011. (Фестивал на лалетата 02 април до 11 април)

След като обядвате, посещение на Джамията Хазрат бал – от градината Шалимар, оттатък езерото Дал. Единствена с архитектурата си в Кашмир, построена от бял мрамор с купол и минаре, в Хазрат бал се съхранява косъм от главата на Пророка Мохамед, изложен за поклонение през определени дни от годината. Също Джама Масджид – това е една от най-старите и обширни от всички джамии в Кашмир, намираща се в сърцето на града. Конструкцията на тази джамия е архитектурно чудо. Тази впечатляваща дървена джамия е забележителна с повече от 300-те дървени колони, които поддържат покрива и, всяка от които е направена от хималайски кедър. Сегашната конструкция, със зеления и спокоен вътрешен двор, е възстановена в истинския и вид след пожара през 1674. Джамията има превратна история: построена от Султан Сикандер през 1385, тя е била разширена от Заин-ул-Абидин през 1402 и след това разрушена от пожар през 1479. Възстановена през 1503, е била отново разрушена от пожар през царуването на Джехангир.

Нощувка в къща -лодка.

Хранене:

Закуска е включена и ще бъде сервирана в къща-лодка.
Обяд е включен и ще бъде сервиран в къща-лодка.
Вечеря е включена и ще бъде сервирана в къща-лодка.

Ден 05: ЕКСКУРЗИЯ ГУЛМАРГ

Еднодневна екскурзия до долината Гулмарг, изящно разположена в гънките на Пир Панджал и обкръжена от пинии, на височина от 2730 m, открита от Британците през 19 ти век и притежаваща най-високо разположеното голф игрище с 18 дупки.  Покрай  покритите с пинии склонове, които се издигат нагоре, достигате до Киланмарг, Кангдори и седемте извора.

До лифтовата станция може да  се стигне на пони (или с шейна) в зависимост от времето – опция, цена 20 US $.
Изкачване с лифт-гондола до втората лифтова станция – връх Аффарват – на 3970 м надморска височина - – опция, цена 10 US $.

Нощувка в къща -лодка.

Хранене:

Закуска е включена и ще бъде сервирана в къща-лодка.
Обяд е включен и ще бъде сервиран в местен ресторант.
Вечеря е включена и ще бъде сервирана в къща-лодка.

Ден 06: ШРИНАГАР – ДЖАЙПУР (ПРЕЗ ДЕЛХИ)

Тази сутрин, след обратния полет до Делхи, ще отпътувате към “Розовия Град” Джайпур. Около стария град се издига дебела масивна стена, в която са врязани великолепни врати. Вечерта е за почивка след дългия ден и пътуването.

Нощувка в хотела.

Хранене:

Закуска е включена и ще бъде сервирана в къща - лодка.
Обяд е включен и ще бъде сервиран в местен ресторант.
Вечеря е включена и ще бъде сервирана в хотела.

Ден 07: ДЖАЙПУР - ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Днес Вие се пренасяте назад във времето, като се изкачвате на гърба на богато украсени и изрисувяни слонове към по възвишението на крепостта Амбер, великолепен образец на Раджпутската архитектура, комплекс от дворци, храмове и богато украсени жилища.

Този следобеден тур на Джайпур ще Ви отведе покрай Хава Махал - "Двореца на ветровете" до Градския Дворец – с неговите балкони с решетки, тесни прозорчета, куполи, вътрешни дворове, и сводести входове. Посещение на древната Обсерватория на открито.

Нощувка в хотела.

Хранене:

Закуска – бюфет е включена и ще бъде сервирана в хотела.
Обяд – бюфет е включен и ще бъде сервиран в хотела.
Гала - вечеря – с представяне на местни танци е включена и ще бъде сервирана в хотела.

Ден 08: ДЖАЙПУР - АГРА (ПРЕЗ ФАТЕХПУР СИКРИ)

Тази сутрин отпътувате към Агра, по пътя – посещение на Фатехпур Сикри, градът, построен от император Акбар през 16-ти век и изоставен след това.  Този призрачен град е много добре запазен и предствлява съвършен синтез а Мюсюлманска, Хиндуистка и Джайнистка архитектура. Изваяните колони са безмълвно свидетелство  за този опит да се обединят Индуисти и Мюсюлмани.

Следобяда, откривате Форта на Агра, от 16 век, с неговите бойници, жилищни помещения, градини и зали за аудиенции.  Стената на това мощно укрепление от червен пясъчник е  дълга 2,5 км и обгражда имперския град на Моголите. Насладете се спокойно на посещението на величествения Тадж Махал, известен като най-разкошното от чудесата на света, и наблюдавайте непрекъснатото му преобразяване и отраженията под топлото сияние на залеза.

Вечерта – посещение на представлeние с театър, танци и музика – „Тадж Махал – една любовна история“
Нощувка в хотела.

Хранене:

Закуска – бюфет е включена и ще бъде сервирана в хотела.
Обяд – бюфет е включен и ще бъде сервиран в хотела.
Вечеря – бюфет е включена и ще бъде сервирана в хотела.

Ден 09: АГРА - ДЕЛХИ

Тази сутрин отпътувате за Делхи. Cлед пристигането – богат обяд в местен ресторант.

След обяда – продължавате из Стария Делхи, преминавайки край Червeния Форт, посещение на Джама Масджид, Радж Пат – Мемориала на Махатма Ганди, Ашока Пилар, и дългият 1,5 км Чадни Чок пазар. По-късно посещение на местен пазар за покупки и подаръци.

Нощувка в хотела.

Хранене:

Закуска – бюфет е включена и ще бъде сервирана в хотела.
Обяд – бюфет е включен и ще бъде сервиран в местен ресторант.
Вечеря –е включена и ще бъде сервирана в местен ресторант.

Ден 10: ДЕЛХИ / ОТПЪТУВАНЕ 04.30 ЧАСА(МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛЕТ) ПРИСТИГАНЕ В СОФИЯ 12.40 ЧАСА

Днес - трансфер до Международното Летище за полета ви до в къщи.

Хранене:

Закуска – бюфет е включена и ще бъде сервирана в хотела.

КРАЙ НА ТУРА & НАШЕТО ОБСЛУЖВАНЕ

ПРЕДВИДЕНИ ХОТЕЛИ

Град

Premium хотели (International 4* & 5*)

Брой нощувки

Делхи

The Crown Plaza 5* или подобен
www.crowneplaza.com/newdelhi-okhla

02

Шринагар

Traditional Houseboats
www.kashmirhouseboats.net

03

Джайпур

Hotel Ramada 4* или подобен www.ramadajaipur.com

02

Агра

Hotel Radisson 5* или подобен
www.radissonblu.com/hotel-agra

01

За цени и записване – моля обръщайте се към офиса ни в София, ул. Пиротска 45, вх. Б, ат.        28, на е-мейл bulgaria@rediscoverindia.co.in, моб. 0899959588, тел. 024265646 , или към                                                            туристическия Ви агент