Невероятната Индия е страна, заредена с невероятна привлекателност за туристите. Наслаждението от разнообразните турове в Индия подчертава обаянието на различните етнически и културни аспекти на страната. За да получите максимално удоволствие от Вашето пътуване в Индия, доверете се на „Редискавър Индия Турс”, която се е стремила винаги да направи отлични туристически пакети и маршрути за туристите (гостите). Ние предлагаме постоянни и персонализирани пакети за всички региони на Индия и за туристи с всякакви интереси. Пътуването до Индия за почивка е опит, увенчан със златни спомени за най-различни привлекателни неща – от покритите със сняг планини до пустините, реки, езера, долини, резервати и дива природа, плажове, заблатени места и лагуни, поклоннически маршрути, панаири и фестивали, занаяти, кухня и много други.

South India Tour
South India Tour
South India Tour
South India Tour
South India Tour
South India Tour

ЮЖНА ИНДИЯ ТУР

Ченай – Канчипурам – Махабалипурам – Тричи – Танджор – Мадурай – Перияр – Муннар – Кумараком – Алепей – Кочин – Ооти – Майсор – Бангалор (17 нощи/ 18 дни )

Ден 01: Пристигане – Ченай

Пристигане в Ченай. Посрещане, помощ на летището и трансфер до хотела. Свободен ден. Нощувка в Ченай.

Ден 02 / Ченай

Сутринта след закуска - запознаване със забележителностите на Ченай, Църквата Свети Тома, Капалешвар Темпъл, и Форт Сейнт Джордж. Минаваме покрай Марина бийч, естествената красота на пясъка, широката крайбрежна алея и красивите градини на брега на морето привличат туристите. Нощувка в Ченай.

Ден 03 / Ченай – Канчипурам - Махабалипурам

Сутринта с автобуса се отправяме към Канчипурам – известен още като Златният град на хилядата храма. Посещение на храма Екамбарешвар, храма Вайкунтхаперумал. Продължаваме до Махабалипурам и трансфер до хотела. По-късно – разглеждане забележителностите на града. Бреговия храм на Махабалипурам, седемте крайбрежни храма в стил ”Пагода” , на крал Нарасимхаварман I. Край на посещението с фотографирането на прекрасните Крайбрежни храмове и залеза. Нощувка в Махабалипурам.

Ден 04 / Махабалипурам - Тричи

След закуска с автобуса се отправяме към Тричи, краткото име на Тричарапалли. Посещение на Ранганат темпъл в Шрирангам. По-късно – обиколка на града с посещение на Скалния форт – Рок форт, и неговия храм. Също посещение на Шрирангам и храмът Джамбукешвар. Нощувка в Тричи.

Ден 05 / Тричи - Танджор – Мадурай

Сутринта с автобуса се отправяме за Тханжавур (Танжор) 104 км/3 часа, по пътя посещаваме фабрика за месинг в Кумбаконам. Храмът Брахадесвара в Танжор (или друг голям храм). Продължаваме по пътя за Мадурай. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка в Мадурай.

Ден 06 / Мадурай

Мадурай е на повече от 2500 години и е вторият по големина град в Тамил Наду – древен културен и научен център. Градът е планиран във формата на лотос. Разположен терасовидно на бреговете на река Вайгай, Мадурай е древната столица на Кралете на Пандия. Легендата разказва, че капки вълшебен нектар или "мадху" падат по земята от къдриците на бог Шива. Нектарът, който падал по земята, бил толкова сладък, че мястото било наречено Мадхурапури – страната на нектара, което впоследствие станало на Мадурай. Сега той е значим бизнес център. Славата на Мадурай е Менакши Сундарешвара – комплекс от храмове, които са посветеи на богинята Менакши, нейния съпруг Сундарешвара, и нейния небесен брат – бог Вишну.Храмът Менакши е зала с близо хиляда колони. Може да се насладите на изгледа с цветове и звук от храма Тирумала Наик, или да посетите хълмовете Алагар и Тирупура – скалния храм. Вечерта, слушайте характерната храмова музика в Тирупа Ракундрам. Нощувка в Мадурай.

Ден 07 / Мадурай – резервата за диви животни Перияр)

Сутринта по панорамен път, обрамчен от плантации с каучукови дървета, кардамон, кокосови палми, зелен пипер и арака, се отправяме към резервата Перияр. Пристигане в Перияр и трансфер до хотела. Остатъкът от деня е свободен за разходка из спокойния град, известен с плантациите за кафе и различни подправки. Нощувка в Перияр.

Ден 08 / Перияр - Мунар

Рано сутринта – насладете се на плаване с лодка по езерото Перияр, където може да видите диви слонове. Следобед – пътуване с автобус до Мунар. Пристигане в Мунар и трансфер до хотел. Нощувка в Мунар.

Ден 09 / Мунар

Денят е свободен за почивка или разходка. Мунар е разположен в близост до връх Анаймуди, най-високият в Западните Гхати. Също може: 1. Посещение на националните паркове, Раджамалай и Еравикулам, на 15 км от Мунар, естествено обиталище на Нилгири Тар, една рядко срещаща се планинска коза (Hermitragas Hylocres). 2. Марайоор, на 40 км от Мунар, който има претенции да е единственото място в Керала с естествено растящи Сандалови дървета. Пещерите на Муниара, с фрески и останки от цивилизация на Новата Каманна ера. Детски парк , разположен върху близо един хектар под едно – единствено бананово дърво, предизвиква голям интерес у туристите. Нощувка в Мунар.

Ден 10 / Мунар – Кумараком

Сутринта с автобуса се отправяме към Кумараком, близо до Котаям, и отсядаме в един от курортите на лагуната. Успокояващата картина от води, канали и езера прелага усамотение, за да се насладите на природата в най-добрия и вид. Нощувка в Кумараком.

Ден 11 / Кумараком - Алапузха

Сутринта – пътуване на кратко разстояние с автобуса, преди да се прекачим на лодка, през много канали и водни пътищадо Алепей. В страната на лагуните круизът с лодка е най-добрия начин да опознаете селцата и провинциалния живот. В Алепей се качвате на борда на Вашата плаваща къща – различен вид лодка със спалня и стая за почивка – за пълен комфорт. Наслаждавате се на свободното плаване из лагуните, посръбвайки от кокосовия орех, обезпокоявани само от цвъртенето на птиците, лекото плискане на вълните във водата, и аромата на морските деликатеси, приготвяни точно пред вас от готвачите. Прекарвате нощта на борда на къщата – лодка. Наслаждавате се на круиза в лагуната и мрежата от канали и похапвате прясна сладководна риба, притовена по ваш вкус на борда. Нощувка в Алапузха.

Ден 12 / Алапузха - Кочин

Сутринта пътуване с автобус до Кочин (225 км). Търговската столица на Керала, и най-космополитния и град, Кочин е очарователна смесица от култури. Пристигане и трансфер до хотела. По-късно запознаване със забележителностите на Кочин, включва:
1. Дворецът Хил Палас е археологически музей, най-старият в Керала и първият за национално наследство. (затворен е в понеделник).
2. Китайските рибарски мрежи, уникален начин за ловене на риба с огромни конзолни мрежи, издигнати между 1350 и 1450 г. от екипажа на търговски кораби от двора на Кублай хан, китайски владетел.
3. Базиликата Санта Круз, тази историческа църква е построена от португалците и била издигната като катедрала от Папа Павел IV през 1558 г. Папа Йоан Павел II я провъзгласил за Базилика през 1984 г.
4. Еврейската Синагога, построена през 1568 г.,това е най-старата Синагога в Индия. (затворена в събота и на еврейски празници). Зоната около синагогата, наричана Еврейски град, е център с магазинчета за подправки и занаятчийски произведения.
5. Дворецът Матанчери (Холандския дворец), построен от португалците през 1557 г. (затворен в петък). Нощувка в Кочин.

Ден 13 / Кочин - Ооти

След закуска – пътуване с автобус до Ооти. Пристигане и трансфер до хотел. Вечерта е свободна да изследвате красивия и пленителен Ооти. Също посещение на Ботаническата градина. Разнообразие от екзотични и декоративни растения украсяват тази градина, в която всяка година през май има Шоу на цветята. Нощувка в Ооти.

Ден 14 / Ооти

Денят е свободен за почивка и запознаване с околностите. Това е един от най-популярните планински курорти в Южна Индия на височина 2600 м. Източните склонове са голи и стръмни, а западните са полегати и залесени . Природата се изразява в околностите с различни пейзажи, всеки със собствено величие и индивидуалност. Нощувка в Ооти.

Ден 15 / Ооти - Майсор

Сутринта пътуване с автобус до Майсор. Градът получава това име от Махишасура, кралят с – демон с глава на бивол. Чамундесвари, едно от превъплъщенията на Парвати, съпругата на Шива, убива този демон. Майсор е също столицата на сандаловото дърво, мускуса и розовото дърво. Майсор възниква като столица на кралете от династията Водейар, в 1399 г. Оригиналният дървен дворец е изгорял през 1897 по време на сватбена церемония. Хенри Ъруин, британски архитект, проектира новия дворец и го предава на краля през 1911-12г. Потомците на кралското семейство все още живеят тук. Дворецът е смесица от Индо-сарацински, Моголски и Хинду архитектурни стилове. Ефектът е поразителен. Други забележителности са двореца Лалит Мохан, в подножието на Чамунди, също и двореца Джаган Мохан, построен от Кришнарадж Водейар IV през 1861 като кралска зала. Днес е художествена галерия. Нощувка в Майсор.

Ден 16 / Майсор

След закуска, посещение на места, които сте мечтали да видите: Сир Джаячамараджендра, арт галерия в двореца Джаг Мохан, притежаваща колекция от изящни произведения, датиращи преди 1875г. ,Църквата Св. Феномена, построена в готически стил, една от най-големите църкви в страната. Хълмовете Чамунди с градините Бриндаван. Нощувка в Майсор.

Ден 17 / Майсор – Бангалор

След закуска пътуване с автобус до Бангалор, по пътя – посещение на Сирангапатам – столица на краля – воин Хайдер Али и неговия син Типу Султан, великолепни паметници, които си заслужава да посетите. Настаняване и освежаване в хотела и – посещение на Двореца Майсор – някога резиденция на династията Водейар, построен през 1912 г. в Индо-сарацински стил, този дворец излъчва ненадминато величие. Пристигане и трансфер до хатела. Нощувка в Бангалор.

Ден 18 / Бангалор – отпътуване

След закуска напускаме хотела и се отправяме към Градът на градините : ще видим Видхан Судха – сградите на Законодателната власт и Секретариата, и също –Нанди Темпъл – един от най-древните храмове, известен още като Бул Темпъл. По-късно – трансфер до летището за полет към дома. Край на тура.

Top