Невероятната Индия е страна, заредена с невероятна привлекателност за туристите. Наслаждението от разнообразните турове в Индия подчертава обаянието на различните етнически и културни аспекти на страната. За да получите максимално удоволствие от Вашето пътуване в Индия, доверете се на „Редискавър Индия Турс”, която се е стремила винаги да направи отлични туристически пакети и маршрути за туристите (гостите). Ние предлагаме постоянни и персонализирани пакети за всички региони на Индия и за туристи с всякакви интереси. Пътуването до Индия за почивка е опит, увенчан със златни спомени за най-различни привлекателни неща – от покритите със сняг планини до пустините, реки, езера, долини, резервати и дива природа, плажове, заблатени места и лагуни, поклоннически маршрути, панаири и фестивали, занаяти, кухня и много други.

Romance of the desert
Romance of the desert
Romance of the desert
Romance of the desert
Romance of the desert
Romance of the desert

РОМАНТИКАТА НА ПУСТИНЯТА

Делхи– Агра – Джайпур– Пушкар– Удайпур – Джодхпур– Джайсалмер– Биканер– Мандава - Делхи ( 13 нощи/ 14 дни)

Ден 01 / Пристигане в Делхи

Пристигане в Делхи, посрещане от наш служител на летището и трансфер до хотела. Нощувка в Делхи

Ден 02 / Делхи – Агра (с автобус)

След закуската - разглеждане забележителности на Ню Делхи посещение на Кутуб Минар, Портата на Индия, Президентството, Мемориала на Махатма Ганди, Храмът Бирла, и Стария Делхи - включва Джама Масджид, Червения форт. Следобедът – пътуване с автобус до Агра и настаняване в хотел. Нощувка в Агра.

Ден 03/ Агра– Джайпур (с автобус)

Рано сутринта посещаваме Агра Форт, прочутия Тадж Махал, запознаване с Агра и наследството на занаятите и на пазарите и. По-късно - пътуваме до Джайпур– загадъчния „розов град” на пустинята, наречен така на Джай Сингх, махараджа на Джайпур. Откриваме Фатехпур Сикри по пътя. След пристигането в Джайпур – настаняване в хотела. Нощувка в Джайпур.

Ден 04/ Джайпур

След късна закуска - посещение на великолепния Амбер Форт, Сити Палас, Хава Махал – Двореца на ветровете. Вечерта е свободна за запознаване с Джайпур - Розовия град, и пазарите и магазините му. Нощувка в Джайпур.

Ден 05/ Джайпур – Удайпур (с автобус)

Сутринта – сбогуване с Джайпур и пътуване до Удайпур – един оазис в пустинния щат Раджастан, като по пътя посещаваме Пушкар. Гордостта на Пушкар са храмовете, някои от които са толкова древни, колкото може да се очаква от такова прочуто място за поклонение. Някои от тях са били обезлюдени от Аурангзеб и после възстановени. Най-известният е Храмът на Брахма. Пристигане в Удайпур и настаняване в хотела. Нощувка в Удайпур.

Ден 06 / Удайпур

Сутринта се отправяме на обиколка за разглеждане забележителностите на Удайпур. Посещаваме Градския дворец, който е музей, и Джагдиш темпъл. Останалата част от деня е свободно време за разходка или почивка в хотела. Нощувка в Удайпур.

Ден 07 / Удайпур – Джодхпур (с автобус)

Сутринта – сбогуване с Удайпур и пътуване до Джодхпур. Пристигане в Джодхпур и настаняване в хотела. Нощувка в Джодхпур.

Ден 08 / Джодхпур

След спокойна закуска се отправяме на обиколка за разглеждане забележителности на Джодхпур. Посещаваме форта Мехрангарх, Моти Махал и Пхоол Махал, Джасвант Тхада , където има и портрети на различни крале, управлявали Джодхпур в миналото, и градините Умаид. Нощувка в Джодхпур.

Ден 09 / Джодхпур – Джайсалмер (с автобус)

Сутринта – сбогуване с Джодхпур и пътуване до Джайсалмер. Пристигане в Джайсалмер и настаняване в хотела. Вечерта е свободно време за разходка или почивка в хотела. Нощувка в Джайсалмер.

Ден 10 / Джайсалмер.

След закуска се отправяме на обиколка за разглеждане забележителности на Джайсалмер. Посещение на форта на владетелите, Патвон Ки Хавели, Салим Сингх Ки Хавели, вечерта – на гърба на камила – посещение на Сам - пясъчните дюни. Нощувка в Джайсалмер.

Ден 11 / Джайсалмер - Биканер ( с автобус )

Сутринта – сбогуване с Джайсалмер и пътуване до Биканер. Пристигане и настаняване в хотела. Нощувка в Биканер.

Ден 12 / Биканер

Сутринта се отправяме на обиколка за разглеждане забележителности на Биканер – посещаваме Джунагарх Форт, Двореца Лалгарх, хавели и чифлик за развъждане на камили, Сафари тур. Нощувка в Биканер.

Ден 13 / Биканер - Мандава (с автобус)

Сутринта – сбогуване с Биканер и пътуване до Мандава. Пристигане в Мандава и настаняване в хотела. По-късно – разглеждане забележителности на Мандава и близките забележителности – Форта и Крепостта Мандава, Форта Мукундгарх, изрисувани хавели. Нощувка в Мандава.

Ден 14 / Мандава – Делхи – отпътуване

Сутринта напускаме Мандава и се отправяме към Делхи, пристигане в Делхи и трансфер до летището за полет към дома, със сладки спомени. Край на тура.

Top