Невероятната Индия е страна, заредена с невероятна привлекателност за туристите. Наслаждението от разнообразните турове в Индия подчертава обаянието на различните етнически и културни аспекти на страната. За да получите максимално удоволствие от Вашето пътуване в Индия, доверете се на „Редискавър Индия Турс”, която се е стремила винаги да направи отлични туристически пакети и маршрути за туристите (гостите). Ние предлагаме постоянни и персонализирани пакети за всички региони на Индия и за туристи с всякакви интереси. Пътуването до Индия за почивка е опит, увенчан със златни спомени за най-различни привлекателни неща – от покритите със сняг планини до пустините, реки, езера, долини, резервати и дива природа, плажове, заблатени места и лагуни, поклоннически маршрути, панаири и фестивали, занаяти, кухня и много други.

Nepal Tour Packages
Nepal Tour Packages
Nepal Tour Packages
Nepal Tour Packages
Nepal Tour Packages
Nepal Tour Packages

НЕПАЛ – ПАКЕТИ

Добре дошли в страната, която никога няма да забравите – страната на покритите със сняг планини и стръмните речни долини, на съхранените древни градове и храмове, увенчани с пагоди, и на дружелюбните хора. Непал предлага по нещо за всеки –на поклонниците, на случайните посетители, на туристите и пътешествениците, на любителите на трекинга и поетите, и дори на тези , които търсят своята Шангри Ла.

В рамките на тази малка страна има изключително разнообразие на животни, растения и геоложки формации.

Най-високата планина в света – Сагарматха (Mонт Еверест), се издига на Север, докато на Юг се спускат джунглите, изпълнени с птици и зверове. В почти една дузина паркове и резервати може да намерите всичко, от величествения Кралски Бенгалски тигър и Големия Носорог, до пъргавия Мускусен елен и неуловимия Снежен леопард.

Непал е страна на всички сезони. Тук има безброй места, където да отидеш, хора, които да срещнеш и гледки, които да видиш. За да назовем само няколко, Катманду или Киртхипур, Патан или Лалитапур, Бадгаон или Бхактапур, трите древни града на по няколко километра един от друг с техните храмове, ступи, манастири, и площадът Дурбар, и пазарите.

Всяка година през пролетта има възхитителен „Фестивал на цветовете”. За любителите на приключенията има вълнуващи неща като трекинг, рафтинг, колоездене, планински туризъм и сафари в джунглата.

Непал е страна, в която произведенията на изкуството са добре запазени и в планините , и в долините. Храмовете, украсени с дърворезби и бронз, хилядолетните статуи, изправени край пътя, песните и танците, непроменени от вековете, и цели градове, запазени в средновековното си великолепие. Това е мястото, където занаятчийските традиции са живи сега, както са били преди хиляди години, тук може да си купите дърворезби, статуи, скъпоценни камъни и тъкани, като тези от стари времена.

НЕПАЛ - ЖИВОПИСНИЯТ

Продължителност: 4 нощи / 5 дни

НЕПАЛ - МАРШРУТ НА ПЪТУВАНЕ

ДЕН 01: ПРИСТИГАНЕ В КАТМАНДУ

Пристигане и посрещане на Международното летище и трансфер до хотел. Незабавно след пристигането, след като се освежите, обядът е сервиран. След обяда излизаме за разглеждане а Патан – площад Дурбар. Ще видите стари дворци, каменни храмове, Будиски ступи, дворове, течаща от чучури вода и още ... След Патанския площад Дурбар ние ще преминем покрай друг обект от Световното културно наследство на Юнеско – Кумари темпъл – храмът на Богинята на живота Кумари. Ще видите още Стария Дурбар, Кастхмандап темпъл, и други стари храмове. По-късно вечерта ще се насладим на вечерята в Непалски ресторант с местни танци. Нощувка в хотела.

ДЕН 02: КАТМАНДУ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ / НАГАРКОТ

След закуска напускаме хотела и се отправяме на екскурзия до Ступата Будханатх – една от най-големите и най-старите в света, Храмът Пашупатинатх – най-стария и едно от светите места на Хиндуизма. Ступата и храмът са част от Световното културно наследство на Юнеско. Обяд в китайски или тай-ресторант, следобеда – раглеждане на Нагаркот. По пътя – посещение на площада Бхактапур Дурбар – добре запазен, част от Световното културно наследство на Юнеско, където може да видите Двореца с 55 прозореца, златната врата, Найатполе темпъл, Каменния храм, и още други. Накрая пристигайки в Нагаркот, след освежаване – разходка из селцата, за да наблюдаваме живота ден за ден на селяните в Непал. Наслаждаваме се на гледката на залеза в присъствието на целите Източни Хималаи, включително и най-високия връх – Монт Еверест. Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 03: НАГАРКОТ /ПОКХАРА/ ПОКХАРА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

Ставаме рано сутринта, за да видим изгрева над Хималаите, включително и Монт Еверест при ясно време. Закуска и пътуване около 5-6 часа, преминавайки през долини, реки, тераси, полета, и – гледки към Хималаите.Обядът ще бъде сервиран в Манокамана кафе/ Ривърсайд спринг резорт или друг хубав ресторант. Накрая пристигаме в Покхара и се настаняваме в хотела. След освежаване излизаме отново за екскурзия в Покхара – включва водопада Давис, тибетски лагер и пролома Сати. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

ДЕН 04: ПОКХАРА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ И ПОЛЕТ ДО КАТМАНДУ

Тъй като Хималаите са голямото очарование на долината Покхара, е добре да се събудим рано сутринта. Ще имаме възможност да се насладим на изгрева над Хималаите от едно място с чудесна панорама – Саранкот, докъдето ще отидем с кола/бус. Вашият гид ще сервира чай/кафе и сладки, докато наблюдаваме красивия изглед на Хималаите и изгрева. Цветът на Хималаите ще се променя от нормалния през златен до бял. Връщане в хотела, закуска и отпътуваме за езерото Фева за едночасова панорамна екскурзия с лодка. След това – посещение на областта около езерото, обядът ще бъде сервиран в близост до изумителното езеро. Накрая – настаняване в хотела, и - след освежаване – излизаме до Тхамел базар за пазаруване и посещение на забележителния туристически пазар. Вечеря в китайски /тай-ресторант. Нощувка в хотела.

ДЕН 05: ФИНАЛ ОТПЪТУВАНЕ

След закуска напускаме хотела и се отправяме към летището с обяда ни, опакован в кутия, за нашия полет към къщи със сладки спомени от Непал. Край на тура.

ДРУГИ ВЪЗМОЖНИ МАРШРУТИ ИЗ НЕПАЛ
ДРИЙМ ВАЛЕЙ СЪС САФАРИ ТУР – 6 ДНИ ЕКЗОТИКА НЕПАЛ ТУР - 9 ДНИ ТУР НА ПЪТЕШЕСТВЕНИКА – 12 ДНИ ИЗ НЕПАЛ - 4 ДНИ
ПРИРОДА & ХИМАЛАИ - 7 ДНИ ПРИРОДА & ПОКЛОНЕНИЕ ТУРОВЕ –8 ДНИ ПРИРОДЕН РАЙ ТУР – 8 ДНИ ПРИРОДА И САФАРИ ТУР - 8 ДНИ
НЕПАЛ-ПРИРОДА КУЛТУРА И ПРИКЛЮЧЕНИЯ - 7 ДНИ НЕПАЛ – РОДНО МЯСТО НА БУДА – 7 ДНИ СПЕЦИАЛНИ ЛЕТНИ ТУРОВЕ – 8 ДНИ ТУИН ВАЛЕЙ ТУР- 6 ДНИ
Top