Невероятната Индия е страна, заредена с невероятна привлекателност за туристите. Наслаждението от разнообразните турове в Индия подчертава обаянието на различните етнически и културни аспекти на страната. За да получите максимално удоволствие от Вашето пътуване в Индия, доверете се на „Редискавър Индия Турс”, която се е стремила винаги да направи отлични туристически пакети и маршрути за туристите (гостите). Ние предлагаме постоянни и персонализирани пакети за всички региони на Индия и за туристи с всякакви интереси. Пътуването до Индия за почивка е опит, увенчан със златни спомени за най-различни привлекателни неща – от покритите със сняг планини до пустините, реки, езера, долини, резервати и дива природа, плажове, заблатени места и лагуни, поклоннически маршрути, панаири и фестивали, занаяти, кухня и много други.

India Wild Tour
India Wild Tour
India Wild Tour
India Wild Tour
India Wild Tour
India Wild Tour

ИНДИЯ ДИВА ПРИРОДА ТУР

Делхи- Варанаси- Каджурахо - Бандхавгар - Канха - Нагпур– Мумбай 11 нощи / 12 дни

Ден 01 : Пристигане в Делхи

След пристигане в Делхи късно през нощта, трансфер до хотела. Нощувка в Делхи.

Ден 02 : Делхи

След закуската - разглеждане забележителности на Ню Делхи посещение на Кутуб Минар, Портата на Индия, Президентството, Мемориала на Махатма Ганди, Храмът Бирла, и Стария Делхи - включва Джама Масджид, Червения форт.Нощувка в Делхи.

Ден 03 / Делхи - Варанаси

Сутринта – трансфер до летището за полет до Варанаси. Посрещане и трансфер до хотела. За Варанаси, известен на вярващите като „Каши”, се казва, че е основан от Шива, „Властелина на Вселената”. Един от най-старите градове в света, и също едно от най-известните места за поклонение, Варанаси привлича много туристи. Разположен по хълмовете край бреговете на Свещената Ганг, градът е бил център на познанието и цивилизацията повече от 2000 години. Продължаваме с тур из Варанаси, посещаваме Хинду Университета, Дурга Темпъл, Бхарат Мата Темпъл. След настаняване в хотела – екскурзия до Сарнат, духовен център на Будизма. Сарнат е едно от свещените места на Будистите, където Буда произнесъл първата си проповед. Посещаваме известната Дхамакха Ступа, Моолгандха Кути Вибар и Музея на Сарнат, който има богата колекция от антики от Индия. Нощувка във Варанаси.

Ден 04 / Варанаси – Каджурахо

Посещение на Гхатите рано сутринта и плаване с лодка по свещената река Ганг, за да видим Гхатите за кремация и да станем свидетел на обичаите на една от най-старите и известни световни религии (най-добре е да започнем в 5 часа по изгрев). За да оценим по-добре този забележителен град, трябва да бъдем на стъпалата на брега на Ганг преди изгрев слънце. Взимаме корабче с нашия гид и се насочваме към средата на реката,където изгревът на слънцето ще ни разкрие невероятна гледка. Хиляди вярващи идват всеки ден на стъпалата да се къпят и молят, докато зад тях храмовете и дворците се огряват на нива на брега от лъчите на Слънцето. Връщаме се за разходка по калдъръмените улици на покрай Гхатите. Всички магазини са отворени, мястото сега е като кошер от вярващите, които идват и си отиват. Връщане до хотела и – по-късно – полет до Каджурахо. Каджурахо е добре познат с величествените храмове, построени между 950 и 1050 г. (Получил е името си от палмата Каджур, която расте в изобилие в района). Божествените скулптори в храмовете са почит към Живота във всичките му проявления, включващи всичко, което е възвишено и спонтанно. Изобразяват живота по времето на династията Чандела, и са посветени на еротиката. Те свидетелстват за голямото майстворство на творците, но и за изключително широкия мироглед на Владетелите от Чандела, по чието време са създадени. След настаняване в хотела – посещение на Източната група храмове. Нощувка в Каджурахо.

Ден 05 / Каджурахо - Бандхавгарх

След закуска – посещение на Западната група Храмове. По-късно – пътуваме Бандхавгарх. Настаняване в Бандхаварх Джънгъл Лодж – съвсем близо до националния парк Бандхавгарх. Нощувка в Бандхавгарх.

Национален парк Бандхавгарх:

Разположен сред хълмовете Виндхия в Мадхия Прадеш, Националния парк Бандхавгарх се състои от 168 кв. мили смесена гора (и салови дървета), с големи участъци от бамбук, и пасища на север. Обикновено имате късмета да видите тигър, гаур – индийски бизон, чансингха – четирирога антилопа. Този парк приютява около 150 вида птици. Фортът Бандхавгарх, освен че предлага спиращи дъха гледки, приютява и 35 футова лежаща статуя на Бог Вишну и каменни изображения на инкарнацията му, датиращи от 10 век. Нощувка в Бандхавгарх .

Ден 06 / Бандхавгарх

Рано сутринта – разходка с открит джип из Парка. Останалата част от сутринта е свободна. Късно следобед – разходка из парка. Нощувка в Бандхавгарх .

Ден 07 / Бандхавгарх

Рано сутринта – разходка с открит джип из Парка. Останалата част от сутринта е свободна. Късно следобед – разходка из парка. Нощувка в Бандхавгарх .

Ден 08 / Бандхавгарх - Канха

Рано сутринта – разходка с открит джип из джунглата. След закуска – пътуваме до Канха. Пристигаме в Канха и се настаняваме в Канха Джънгъл Лодж. Нощувка в Канха.

Национален парк Канха:

Разположен на платото Чхота Нагпур в Мадхя Прадеш, Канха предлага спиращи дъха гледки към тревисти равнини и смесени гори от салови и тикови дървета. Този парк от 366 кв. мили е създаден за запазването на двата застрашени вида – тигъра и блатния елен -барасинга. В него може да наблюдавате тигри и голямо разнообразие от сърни, черногърби антилопи, леопарди и хиени. Нощувка в Канха.

Ден 09 / Канха

Рано сутринта – разходка с открит джип из Парка. Останалата част от сутринта е свободна. Късно следобед – разходка из парка. Нощувка в Канха.

Ден 10 / Канха – Нагпур

Отправяме се за сутрешна разходка с кола из парка. По- късно се упътваме към Нагпур. Нагпур, известен още като Столицата на портокалите в Индия, е вторият по големина град в Махаращтра. Гондският крал Бакхт Буланд Шах основал града през 1702 г. Името на града проилиза от река Наг, която минава през него. Бил е столица на щата Мадхя Бхарат. След обявяване на Независимостта на Индия през 1960 г. по-голямата част от региона е обединена в новия щат Махаращра. Нощувка в Нагпур.

Ден 11 / Нагпур – Делхи

Сутринта – трансфер до летището за полет до Мумбай. Посрещане в Мумбай. Сутринта – на ферибота (около 1 час) – за разглеждане на Пешерите Елефанта. Това са изрязаните в камъка Хиндуистки храмове на Елефанта, този остров на около 6 мили в пристанището предлага вълнуващи изгледи към скулптури, скално издълбани сцени и божествени образи на Шива. Централната статуя е най-внушителна – представлява 5 м висок бюст на Шива, представяща трите му същности – като създател, пазител и разрушител. Следобед: Сити тур на Мумбай, включващ Вратата на Индия, Музея Принцът на Уелс и парка Камла Неру, след това се изкачваме на склоновете на хълма Малабар, с висящите му градини, за да се насладим на панорамната гледка. По-късно – трансфер до летището за полет до Делхи, пристигане в Делхи и трансфер до хотел. Нощувка в Делхи.

Ден 12 / Делхи - отпътуване

Трансфер до Международното летище за полет до в къщи. Край на тура ...

Top