Невероятната Индия е страна, заредена с невероятна привлекателност за туристите. Наслаждението от разнообразните турове в Индия подчертава обаянието на различните етнически и културни аспекти на страната. За да получите максимално удоволствие от Вашето пътуване в Индия, доверете се на „Редискавър Индия Турс”, която се е стремила винаги да направи отлични туристически пакети и маршрути за туристите (гостите). Ние предлагаме постоянни и персонализирани пакети за всички региони на Индия и за туристи с всякакви интереси. Пътуването до Индия за почивка е опит, увенчан със златни спомени за най-различни привлекателни неща – от покритите със сняг планини до пустините, реки, езера, долини, резервати и дива природа, плажове, заблатени места и лагуни, поклоннически маршрути, панаири и фестивали, занаяти, кухня и много други.

Bhutan Tour Packages
Bhutan Tour Packages
Bhutan Tour Packages
Bhutan Tour Packages
Bhutan Tour Packages
Bhutan Tour Packages

Кралство Бутан – „ Партньорът за Вашето пътуване в Бутан”

Добре дошли в Бутан - покрива на света. Бутан е наистина изключителна страна – един зелен рай за своите само 700 000 жители. Бутан е страна без излаз на море и географски изолирана започва да се развива през 20-ти век, като в началото се строят пътища през 60-те години на миналия век, а телевизия и интернет се появяват през 1999 г. Броят на туристите, които са посетили страната, е бил само 6000 до края на 20 век! Не е за учудване тогава, че Бутан често е представян като последната Шангри Ла. Отчитайки относителната усамотеност и отдалеченост на Бутан в днешния глобален свят, естествено е да допуснете, че ще бъде трудно да стигнете до там. За щастие, това не е съвсем вярно. До Бутан може да се пътува по въздух и по суша.

Индия Травел Онлайн (Бутан туристически агенти и Бутан туроператори)оперира с различни дейности – като активни турове за нашите групи и индивидуални туристи и има възможността да ги организира с голяма ефективност. Компанията е специализирана за входящ и изходящ туризъм и предлага широка гама от туристически програми в Бутан и Екскурзоводско обслужване в Бутанза Бутан – култура, Бутан – трекинг, Бутан – платове и тъкани, Бутан – Фестивал, Бутан – екскурзии, Бутан – пътешествия, Бутан – флора и фауна, Бутан – рафтинг, Бутан – медитация, Бутан – бизнес тур, Бутан – меден месец, Бутан – ботаника тур, Бутан – наблюдение на птици, Бутан – фотография, Бутан – поклонничество, Бутан – религии, Бутан – маунтиин байк, Бутан – риболов, и други приключенски турове.

ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ БУТАН - ТУР 06 НОЩИ/ 07 ДНИ

БУТАН - МАРШРУТ НА ПЪТУВАНЕ

Ден 1: ПРИСТИГАНЕ В ПАРО.

Полетът до Паро прекосява Хималаите, предлагайки невероятни гледки към величествени върхове, включително и свещените Джумолхари и Джику Дрейк – върхове в Бутан. При пристигането в Паро – посрещане от Редискавър Индия Турс (Бутан туристически агенти и Бутан туроператори) и трансфер до хотел. Следобед – може да посетите Паро Дзонг. Крепостта е построена през 1646 г. и днес приютява правителствени офиси и религиозни институции. Ще преминете по традиционния дървен мост по пътя към Дзонг. След това може да разгледате Националния музей, по-рано е бил наблюдателна кула на крепостта. Сега в него са изложени колекции от произведения на изкуството, картини, „тханка”-рисунки върху плат, статуи и антики. След това - Кику Лхакханг – най-стария храм в Бутан. Вечерта може да се разходите из града и пазарите. Нощувка в Паро.

Ден 2: ПЪТУВАНЕ ДО ТХИМПУ.

След закуска - пътуване с кола/бус до Тхимпу и посещение на Мемориала Чортен - издигнат е в чест на крал Джигма Дорджи Вангчук, основателя на модерен Бутан, манастира Чанганкха, кулата на радиото (заради чудесния изглед към Тимпу Валей и Тимпу Дзонг), и зоопарка, в който се отглежда и националното животно на Бутан – Такин. От там продължаваме с женския метох, Националната библиотека с древни манускрипти, и Училището за изкуства и занаяти. След обяда ще посетим Националния институт за традиционна медицина, фабрика за хартия и величествената крепост Ташикходзонг. Нощувка в Тхимпу.

Ден 3: ТХИМПУ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ - ПРОДЪЛЖЕНИЕ

След закуска продължваме със забележителностите на Тхимпу – Музея на фолклора и Музея на текстила, и двата са отворени през 2001 г, и дават пленяващ поглед върху материалната култура и начина на живот в Бутан. Търговският център на занаятите – този основан от правителството център показва широк набор от ръчно тъкан текстил, рисунки върху плат и други занаятчийски продукти. Бутан е известен със своите многоцветни пощенски марки на различни теми, изложбената галерия ни предлага пощенски марки и картички. В зависимост от времето и интересите ви може да посетите намирашите се наблизо Национална Банка на Бутан. Посещение на Симтокха Дзонг (най-старата крепост на кралството). Нощувка в Тхимпу.

Ден 4: ПЪТУВАНЕ ДО ПУНАКХА.

След ранна закуска, пътуване до Пунакха през прохода Дочула, където може да видите 108 Бутански Ступи. При ясно време може да видите панорама на Хималаите, покрити със сняг. Продължаваме за Пунакха и посещаваме Пунакха Дзонг. Крепостта е разположена между две реки, които са от най-пълноводните в Бутан. Трябва да преминем по висящия мост, за да достигнем Дзонг - крепостта. Тя е била построена през 1637 г. от Шабдрунг Нгаванг Намгиял и се намира между Пхо Чу (Мъжката река) и Мо Чу (Женската река). Името на крепостта е Друк Пунгтханг Дечен Пходранг (Крепост на Великото Щастие). Военните трофеи от времето на битките с Тибет се пазят тук. Пунакха е зимна резиденция на Че-Кхенпо и Крал Джигме Дорджи Вангчук свиква Ново Национално Събрание тук през1952г. Вечерта – малко изкачване до Храма Чими Лхакханг, построен от Лама Друкпа Куенлей през 15 век. (Този монах е известен като „Лудия монах” заради филисофията си “Спасение чрез секс”). Храмът е известен като “Храмът на плодовитостта”. Безплодните жени от близо и далеч идват в този храм за благословия. Вечеря и нощувка в Пунакха.

Ден 5: ПУНАКХА – ВАНГДУЕ - ПАРО

След закуска, пътуваме до Вангдуе и посещаваме Вангдуе Дзонг, основан през 1639г. от Цхандрунг. Разположен е на хълм, разкриващ гледка към долината. Има вярване, че богът покровител казал на Цхабдруг Римлоче, че ако построи крепостта – храм на билото, ще владее цялата страна. Почивка и обяд в Тхимпу и продължаваме до Паро.

Ден 6: ИЗКАЧВАНЕ ДО МАНАСТИРА ТАКТШАНГ (ТИГРОВО ГНЕЗДО).

Пътеката до манастира се изкачва между прекрасни борови гори. Може да спрете в кафетерията за почивка и освежаване, и изкачването продължава още малко, докато видите ясно и, изглежда, близко останките от Манастира Тактшанг. Построен през 1600г., този невероятен манастир се е вкопчил в скалата, която се издига отвесно на 900 м над долината. Историята е, че Гуру Падмасамбхава, Танристът-мистик, който е пренесъл Будизма в Бутан, е слязъл тук на гърба на летящ тигър. Нощувка в Паро.

Ден 7: ОТПЪТУВАНЕ.

Повечето от хотелите в Паро са до 15 мин. с кола до легището. Трансфер до летището на Паро поне два часа преди полета, за да заемете най-добрите места. Отпътуване към къщи. Край на тура.

ДРУГИ ВЪЗМОЖНИ МАРШРУТИ ИЗ БУТАН
НАЙ-ДОБРОТО ОТ БУТАН БУТАН – БУДИЗЪМ ПОКЛОННИЧЕСКИ ТУР БУТАН – МЕДЕН МЕСЕЦ ЦЕНТРАЛЕН БУТАН ТУР
ДРЮК ПАТ БУТАН ТРЕК ИЗТОЧЕН БУТАН - КУЛТУРЕН ТУР ЗАПАДЕН БУТАН - КУЛТУРЕН ТУР ВПЕЧАТЛЕНИЯ ОТ БУТАН
Top