Невероятната Индия е страна, заредена с невероятна привлекателност за туристите. Наслаждението от разнообразните турове в Индия подчертава обаянието на различните етнически и културни аспекти на страната. За да получите максимално удоволствие от Вашето пътуване в Индия, доверете се на „Редискавър Индия Турс”, която се е стремила винаги да направи отлични туристически пакети и маршрути за туристите (гостите). Ние предлагаме постоянни и персонализирани пакети за всички региони на Индия и за туристи с всякакви интереси. Пътуването до Индия за почивка е опит, увенчан със златни спомени за най-различни привлекателни неща – от покритите със сняг планини до пустините, реки, езера, долини, резервати и дива природа, плажове, заблатени места и лагуни, поклоннически маршрути, панаири и фестивали, занаяти, кухня и много други.

Yoga Meditation Heritage of India
Yoga Meditation Heritage of India
Yoga Meditation Heritage of India
Yoga Meditation Heritage of India
Yoga Meditation Heritage of India
Yoga Meditation Heritage of India

ЙОГА И МЕДИТАЦИЯ И НАСЛЕДСТВОТО НА ИНДИЯ

Делхи - Харидвар - Ришикеш - Делхи- Агра–Джайпур 11 нощи / 12 дни

Ден 01 : Пристигане в Делхи

След пристигане в Делхи, трансфер до хотела. Нощувка в Делхи.

Ден 02 : Делхи

След закуска - разглеждане забележителности на Ню Делхи посещение на Кутуб Минар, Портата на Индия, Гробницата Хумаюн, и преминаване покрай Ращрапати Бхаван. Вечерта – наслаждаваме се на Шоуто „Звук и светлина” на Червения форт. Нощувка в Делхи.

Ден 03 : Делхи – Харидвар – Ришикеш с влак.

Взимаме ранния сутрешен влак за Харидвар от Делхи. След пристигане в Харидвар, трансфер до Ришикеш по шосе (25 км, 45 мин). Пристигане и настаняване в хотела. След кратка почивка и обяд – следобеден тур за разглеждане на това свято място Ришикеш, посещения на Ашрами и центрове за Йога и Медитация. Може да изберете да останете в Ашрам или да се запишете в център за медитация. Нощувка в Ришикеш.

Ден 04 до 07 : Ришикеш

Рано сутринта се посещават Медитация и Йога класове в Ашрама. По-късно след закуска – свободно време. След обяда – времето минава в слушане на лекции. След чая в 5 часа – посещение на Медитация и Йога занимания. Вечеря и нощувка в Ашрам – Ришикеш.

Ден 08 : Ришикеш – Харидвар – Делхи с влак.

Не се лишаваме от ранен сутрешен йога клас. Посещаваме храмовете и Ашрамите на Ришикеш през деня. Вечерта хващаме влака за Делхи от Харидвар. След пристигане в Делхи, настаняване в хотела. Нощувка в Делхи.

Ден 09 : Делхи – Агра по шосе (240 км,4-5 часа).

Рано сутринта отпътуваме за Агра, като по пътя посещаваме Сикандра. Пристигане в Агра и трансфер до хотел. След обяда посещаваме Агра Форт, прочутия Тадж Махал. Нощувка в Агра.

Ден 10 / Агра – Джайпур (235 км,5-6 часа).

След закуска - пътуваме до Джайпур– загадъчния „розов град” на пустинята, наречен така на Джай Сингх, махараджа на Джайпур. Откриваме Фатехпур Сикри по пътя. След пристигането в Джайпур – настаняване в хотела, след обяда – запознаване със забележителностите на Джайпур. Нощувка в Джайпур.

Ден 11/ Джайпур

Сутринта - посещение на великолепния Амбер Форт, езда на слонове до форта. След обяда – посещаваме Хава Махал – Двореца на ветровете, Джантар Мантар, Сити Палас, и пазарите - за шопинг. Нощувка в Джайпур.

Ден 12/ Джайпур - Делхи по шосе (260 км,4-5 часа).

Сутринта – свободно време. По-късно,след обяда, се връщаме в Делхи. Трансфер до хотела за освежаване и почивка. След вечеря, трансфер до Международното летище за полет до в къщи. Край на тура.

Top